שולחן שוק הוא לגמרי מה שאתם צריכים על מנת לספק לאורחים שלכם את ההרגשה שהשקעתם וחשבתם בשבילם על כל פרט ופרט.
דמיינו איך הם ניגשים לשולחן מלא באוכל חם וטרי המשדר שפע וצבעוניות, מרימים את הטלפון כדי לצלם את הסטורי המנצח, טועמים מכל מה שיש לשולחן להציע ומתמוגגים מהטעם.
אבל מה שהרבה אולי לא יודעים, על מנת לייצר שולחן שוק שיהיה לא פחות ממדהים אשר ייצור אצל האורחים את ההרגשה המיוחדת הזו, נדרשת מחשבה שהיא הרבה מעבר למה יהיה מוגש על השולחן.
עיצוב שולחן שוק הוא הקריטריון שיכול לעשות את ההבדל בין שולחן שוק מוצלח לבין כזה שפחות.
ההבדל בין עיצוב שולחן שוק מבולגן לעומת שופע ומאורגן
המטרה המרכזית של עיצוב שולחן שוק היא לעורר תיאבון אצל האורחים ולתת תחושה של שפע.
על רוב שולחנות השוק תמצאו בדרך כלל 5 מרכיבים עיקריים:
- מטוגנים כגון: סיגרים, פסטלים, טבעות בצל, צ'יפס, פלאפל ועוד...
- ירקות מכל הסוגים: מלפפון, גזר, גמבות צבעוניות, קולורבי, חסה, בצל, כרוב לבן / סגול.
- סלטים: כרוב סגול במיונז, כרוב לבן חמוץ, מטבוחה, חומוס, חצילים, סלט גזר, חמוצים.
- רטבים: קטשופ, מיונז, אלף האיים, שום, טחינה, ברביקיו, מיוקטשופ (קטשופ מיונז)
- מנות עיקריות: בדר"כ חלה עם שניצל או המבורגר.
את כל המרכיבים הללו צריך לשלב בצורה נכונה ומסודרת תוך כדי מחשבה על הצבעים, נגישות האורחים, התפרשות נכונה על שטח השולחן, שילוב של דקורציה מתאימה ועוד...
שולחן שוק יכול להיראות כמו באלגן אחד גדול ומאוד לא מזמין אם לא מקפידים על עיצוב השולחן בצורה הנכונה.
חוסר סדר הוא לא דבר מגרה במיוחד כשחושבים על אוכל, ולכן חשוב לשמור על איזשהו סדר או תבנית שתהיה אסתטית לעין, כי לפני הכל, אוכלים עם העיניים.
הדבר הראשון והמרכזי ביותר שכדאי לעשות לפני שמתחילים בתהליך עיצוב שולחן שוק, הוא להיכנס לנעלי האורחים שלכם. מה הכוונה? לא לגרום לאורחים שלכם להסתובב סביב השולחן וללכת לאיבוד.
לדוגמה: אם בא להם ירקות, אין סיבה שייקחו מלפפון מצד ימין ואז יעשו סיבוב שלם עד לעגבנייה שנמצאת בצד שמאל.
כאשר השולחן מוכן, רוב האורחים שלכם יגיעו במכה אחת לשולחן. המטרה שלנו היא למנוע צפיפות ולפזר את האוכל בצורה שווה ומזמינה כך שכל אורח יימצא את מה שהוא רוצה בקירבתו.
יודעים מה, אין יותר טוב ממראה עיינים. רכזנו עבורכם עיצובים שונים של שולחנות שוק על מנת שתוכלו למצוא את השולחן שאתם הכי מתחברים אליו.
עיצובים שיהפכו את שולחן השוק שלכם ל- וואו!
- מרכז הבמה - בעיצוב שולחן זה, המאכל שבמרכז השולחן הוא בעצם השחקן הראשי בהצגה שלכם ומסביבו שחקני המשנה והניצבים.
באמצע השולחן תוכלו לראות את המנה העיקרית ומסביבה כל שאר התוספות, הירקות, המטבלים וכל מה שמשרת את המנה.יש כמה שחקנים ראשיים? נדאג שגם הם יהיו במרכז השולחן.
- OCD - בעיצוב שולחן זה, כל המאכלים מסודרים בקבוצות לפי צבעים ומונחים בשורות מסודרות אחת ליד השנייה.
המראה המסודר מקל על העין וגורם להכל להיראות מזמין יותר ונקי יותר.
- המבולגן – כל המאכלים מונחים בצורה מבולגנת על השולחן בשפע וצבעוניות.
טיפים לעיצוב מנצח
- מיתוג - במקרים של חגיגות ואירועים מיוחדים, ניתן ליצור מהאוכל עצמו כיתובים כמו מזל טוב וברכות שונות בהתאם לסוג האירוע. בנוסף יש לוחות גיר מחיקים ממש מגניבים המתאימים לקונספט של שולחן השוק שיוכלו לעזור לכם.
- דקורציה - ניתן להוסיף דקורציות מעניינות לשולחן כגון: מעמדים מעץ להגבהת האוכל, ירקות שלמים (חציל, בטטה, גמבות, פלפלים חריפים), עשבי תיבול ירוקים המוסיפים צבע ובכללי כל העולה על רוחכם.
- הנגשת האוכל - מעבר לעיצוב של השולחן שוק עצמו, חשוב להנגיש את האוכל בצורה טובה ונכונה. לדאוג שכל מנה תיהיה עטופה בנייר, חיתוך נכון על מנת שיהיה נוח לאכול עם הידיים, כלי הגשה מתאימים ומפיות נייר נגישות בכל צד של השולחן.
עיצוב וטעם בהרמוניה מושלמת
כדי לייצר שולחן שוק ברמה הגבוהה ביותר, יש למצוא את הנוסחה המדויקת, את האיזון והשילוב הנכון בין סוג האוכל לעיצוב שולחן השוק אותו אתם עושים.
ישנם עיצובים שונים של שולחנות שוק והשמיים הם הגבול וזה יכול להיות כאב ראש לא קטן. לבסוף כשתראו את האורחים שלכם נכנסים לאירוע ורואים את השולחן, הדבר הראשון שייצא להם מהפה זה "וואו". בהבטחה!
ברגע שזה יקרה תבינו שכל העבודה שלכם השתלמה והעיצוב הצליח, כל המטרה כאן היא לספק למוזמנים שלכם הרגשה קצת אחרת ממה שהם מכירים ולהוסיף קצת צבע וחדשנות לאירוע.
הסתבכתם? רוצים שניכנס לתמונה? צרו אתנו קשר ונשמח לעמוד לרשתוכם בכל שאלה.